Pitkästä aikaa oli koko perheellämme yhteinen vapaa viikonloppuna ja saimme ruokavieraita. Söimme kreikkalaista salaattia, tsatsikia ja patonkia sekä Juvetsia, joka on ehdottomasti suosikki Kreikan herkkuni!

Tässä kreikkalaista salaattia. Jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, vihreää ja punaista paprikaa, fetaa ja oliiveja. Päälle valutin oliiviöljystä, viinietikasta, suolasta ja sokerista tehdyn kastikkeen. Fetajuustoja tai salaattijuustoja on nykyään vaikka minkälaisia. Itse en pidä valmiista suolaliemessä lilluvista kuutioista ollenkaan, ja apetina-pala-maistuu minusta ihan saippualle. Suosikkini on Patros-merkkinen vakuumipakattu pala-feta, ehkä lähimpänä oikeaa fetaa. Ja salaattiin sitä kunnon täysrasvaista versiota tietenkin :)

Tsatsikia en ole tehnyt pitkään aikaan ja päätin samalla kokeilla "parta-äijäjogurttia". Purkin kannesta löytyi hyvä tsatsikin ohje, vähän mukaillen.

200 g kurkkua raastettuna (ripottele suolaa päälle ja valuta siivilässä)
2,5 dl rasvaista luonnonjogurttia (10 %)
suolaa, 1 tl hunajaa, 1 valkosipulinkynsi puristettuna, 1 rkl oliiviöljyä

Pääruokana Juvetsia, jota olen tehnyt monta kertaa ja se on aina yhtä hyvää.

Jälkkäriäkin oli, mutta en muistanut napata kuvaa. Ruokavieraamme toivat mukanaan (ei niin kreikkalaista:) marianne-rahkaa, ja se oli todella hyvää!

Tiedän ainakin yhden bloggailijan, johon tämä menu uppoaa....:)