2066640.jpg

Tein näistä kahta eri versiota, raesokerilla koristelluissa on aprikoosimarmeladia ja tomusokerilla koristelluissa vadelmamarmeladia. Pääsinpä muuten vihdoin käyttämään jo aikoja sitten ostettuja Wiltonin sydän-muotteja!

200 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte: aprikoosi- tai vadelmamarmeladia

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan jähmettyä kylmässä. Kauli taikina ohueksi levyksi pieni osa kerrallaan. Ota muotilla pikkuleipiä ja nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle. Tee joka toiseen pellilliseen pikkuleipiin aukko keskelle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia, aukkoisiin pikkuleipiin menee hieman lyhyempi aika, 5-7 minuuttia. Täytä pikkuleivät vasta tarjoilupäivänä. Laita väliim marmeladia. Voit voidella aukkoiset pikkuleivät munalla ja ripotella päälle mantelirouhetta tai raesokeria. Voit myös ripotella päälle tomusokeria.

2068598.jpg