
n. 15 kpl
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
50 g tummaa suklaata tai maitosuklaata hienoksi rouheeksi rouhittuna
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa vaahtoon kahdessa erässä. Sekoita varovasti, älä vatkaa. Lisää lopuksi suklaarouhe käännellen. Laita muffinsivuoat muffinssipellille (jos et omista peltiä, käytä esim. kahta vuokaa päällekkäin jotta eivät leviä uunissa). Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 18-20 minuuttia. Jäähdytä.
Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
3-3,5 dl tomusokeria
pieniä vaahtokarkkeja
Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään ja lisää vaniljasokeri. Sekoita massaan tomusokeria lusikalla reilusti vatkaten, kunnes saat kuorrutuksesta aavistuksen kuohkeaa. Levitä jäähtyneiden kakkusten päälle ja painele lopuksi vaahtokarkkeja.
Kommentit