Löysin kirjastosta Pienen Pullakirjan, jossa oli tosi kivoja pullaideoita. Joukossa oli myös pähkinäpullat, joiden ohje oli monimutkainen ja sisälsi pariakin täytettä. En oikein tajunnut mitä täytettä pulliin laitetaan (kirjassa muissakin ohjeissa epäloogisuutta ja aineksia joita ei edes käytetä), joten tein ihan oman version.

2,5 dl maitoa
0,5 pkt hiivaa
0,5 munaa
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
80 g voita

Täyte:
n. 80 g voita
n. 0,75 dl hasselpähkinäjauhetta
n. 0,75 dl sokeria

Päälle pekaanipähkinöitä

(noin määrät siksi, että sekoitin täytteen ihan näppituntumalla kunnes sain sopivan makean ja pähkinäisen täytteen)

voiteluun munaa

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maitoon. Vatkaa sekaan muna, suola, sokerit, kardemumma ja osa jauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen voi ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Taikina saa olla mielummin löysää kuin liian kovaa.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Maistele jotta saat sopivan makeaa täytettä.

Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia (12 kpl) ja laita ne kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Paina pulliin peukalolla tai esim. snapsilasilla syvennykset. (painaa saa ihan reilusti!) Voitele pullat munalla. Lisää syvennyksiin täytettä ja paina päälle pekaanipähkinä. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

Leipoessa kannattaa mielestäni ehdottomasti käyttää voita. Voilla leivotut ovat maultaan ihan eri maailmasta kuin margariinilla leivottu. Jos muuten noudattaa terveellisiä elintapoja, voi hyvin herkutella voilla leivotuilla pullilla.