1698062.jpg

Tämä vieraille tarjottu piirakka syntyi niistä aineista mitä kaapeista löytyi, ja tulikin  tosi hyvää! Meillä jää aina mökkireissulta vähintään yksi paketti grillimakkaraa, ja senhän voi upottaa vaikka suolaiseen piirakkaan. Ystäväni kehui, että oli paljon maukkaampaa kuin esim, kinkusta tehty piirakka.

Pohja on täällä, samalla reseptillä ja se 11 minuutin esipaisto, ennen kuin lisää täytteet. Piirakkapohja on muuten tosi kätevä tehdä illalla valmiiksi, jos on vaikka aamusta tulossa vieraita. Täytteet ja muna-kermankin voi vaikka tehdä ja maustaa etukäteen. Teen usein pohjataikinan etukäteen, pitää vaan muistaa painella se vuokaan valmiiksi, piirakkataikina kovettuu jääkaapissa.

Täytteeseen:

300 g wilhelm-grillimakkaraa (perinteinen, joku maustettukin kävisi hyvin)
150 g emmental-juustoraastetta
50 g parmesania raasteena
2 tomaattia siivuina
3 munaa
3 dl kermaa tai ruokakermaa
Munakermaan mausteeksi 0,5 tl suolaa, 1 tl paprikajauhetta, 0,5 tl mustapippuria, 0,5 tl chili explosionia (voi jättää poiskin), 1 tl oreganoa.

Paista pohjaa 225 asteessa 11 minuuttia, lisää sen jälkeen täytteet ja paista 20-30 minuuttia kunnes kaunis väri ja täyte on hyytynyt.

1698066.jpg