Lisää leipomuksia Mummon synttäreille. Tämä on kolmas voileipäkakkuni, en ole vielä kovin haka koristeluissa :) Pidän tästä ohjeesta, otin joskus Pirkasta. Muuttelin ohjetta tähän kakkuun jonkin verran. Aurajuusto sopii voileipäkakkuun tosi hyvin!

1499743.jpg


1499746.jpg

15 viipaletta rouheista vuokaleipää
10 viipaletta vaaleaa vuokaleipää

Kostutus:
4 dl lihalientä

Kinkkutäyte:
1 putkilo kinkkupasteijaa (125 g)
150 g keittokinkkua
1 prk ananasmurskaa
1 dl sinappikurkkusalaattia

Juustotäyte ja kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt aurajuustoa murennettuna (170 g)
150 g emmental-juustoraastetta 

Koristeeksi:
150 g keittokinkkua
1 iso kurkku
1 prk ananasrenkaita
punaista paprikaa

Valmista ensin täytteet. Pilko täytteen keittokinkku pieneksi ja sekoita pasteijaan. Tee lihaliemi ja anna jäähtyä. Valuta ananasmurska. Sekoita toisessa kulhossa juustot, laita puolet juustomassasta jääkaappiin kuorruttamisesta varten. Leikkaa leivistä reunat pois.

Kastele reilu palanen voi-tai leivinpaperia ja taita kaksinkerroin. Paperia saa olla niin paljon, että riittää kakun ympäri. Aloita kasaaminen paperin keskeltä. Tein kakun pyöreään tarjoiluastiaan, joten asettelin 4 viipaletta leipää, joiden väliin laitoin yhden viipaleen puoliksi leikatut siivut, jolloin sain astiaan sopivan kakun. Aloita rouheisista, kostuta viipaleet reilusti lihaliemellä ja levitä päälle kerros juustotäytettä. Seuraavaksi vaaleat leivät, kostuta ja laita päälle puolet kinkku täytteestä ja valutettu ananasmurska. Toista samalla tavalla, mutta laita seuraavan kinkkukerroksen päälle sinappikurkkusalaatti. Viimeiseksi tulee päälle leivät ja kostutus.

Kääri voileipäkakku tiiviisti voipaperiin ja laita muovipussiin ja jääkaappiin mehevöitymään yön yli.

Kuorruta kakku ananasmehulla ohennetulla juustotahnalla (mehua voi jättää joko murskasta tai sitten koristeluun tulevista renkaista). Koristele päällinen kurkulla, ananaksella, kinkulla ja paprikalla. Leikkaa puolet kurkusta pieneksi kuutioksi ja painele ylimääräinen kosteus talouspaperiin, painele kurkut sivuille.

1499741.jpg 
Olen aiemmin tehnyt kakun tummasta ja vaaleasta vuokaleivästä, mutta ajattelin kokeilla pelkkää vaaleaa leipää, koska Lidl:istä sai noita vuokaleipiä niin halvalla. Oli paljon tehtävää Mummon synttäreille ja aloin siis pihistelemään :) Toinen leipä ainakin vaati kunnon kostutuksen, mutta minusta sopi oikein hyvin kakkuun! Samoin tuorejuustot ostin Lidl:istä koska ovat siellä todella edullisia, puolet halvempia melkein. Minusta nekin soveltuivat oikein hyvin voileipäkakkuun!