
Valkosuklaa sopii muffinseihin, miksei siis mustikkapiirakkaan! Ei kaivannut kaverikseen jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kaura-ruis-hiutaleita (käy 4 viljan tai kaura-hiutaleet)
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita pakkasesta
2 rkl perunajauhoja
2-3 rkl sokeria
1 prk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
n. 70 g valkosuklaata rouhittuna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista n. 5 min. Sekoita keskenään mustikat, perunajauhot ja sokeri. Lisää puolet seoksesta pohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja valkosuklaa. Levitä mustikoiden päälle. Lisää päälle loput mustikat ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoillaan haaleana tai jäähtyneenä. Nam!

Kommentit