
Yksi ystäväni oli tehnyt todella hyvää voileipäkakkua poikansa synttäreille. Alkuperäinen ohje oli perhekerho.netin sivuilta. Ystäväni oli laittanut kurkkusalaatin sijasta sinappikurkkusalaattia, ja sopii todella hyvin! Creme fraichen kanssa yhdessä antaa jännän säväyksen kakkuun. Tein tuplssti isomman kakun, mutta silti tuplasin vielä kinkun määrän kerran, tuntui niin pieneltä määrältä.
Muutenkin täytteet menivät uusiksi, ystäväni halusi vähälaktoosisen kakun, mutta silti aurinkokuivattu-tomaatti-tuorejuustoa. Helppoa, tein sitä itse maustamattomasta hyla-tuorejuustosta.
20-25 hengelle
32 viipaletta paahtoleipää
(käytin puolet vaaleaa ja puolet rouheista)
6-7 dl lihalientä
Täyte 1:
(kahteen väliin)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä) ihan pieneksi silputtuna
2 rkl tomaattien öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
ripaus sokeria
2 dl kermaviiliä
200 g keittokinkkua
Täyte 2:
(yhteen väliin)
300 g creme fraichea
3 dl sinappikurkkusalaattia
Koristelu:
200 g Italian yrtit-tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
ohuita kinkkusiivuja
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
Kurkkusiivuja
tuoretta basilika ja persiljaa

Kommentit