Tämä pikkuleipä-ohje on Riikan ruokaohjeista. Tein tällä kertaa taikinan voista, ja oli aivan mahdoton leipoa!! Meni aivan murusiksi ja olisin antanut mitä vaan pellillisestä ehjiä muodollisesti päteviä pikkuleipiä!!! GGGRRR! En tiedä vaikuttiko voi, vai se että en antanut taikinan levätä kuin muutaman tunnin. Pitää kysyä Riikalta :)

1300561.jpg


Kanelitähdet

Taikinasta tulee PALJON. Tällä kertaa puolitin taikinan ja tein myös pähkinäsydämiä.

200 g margariinia
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 muna
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa

Voiteluun: kananmunaa

Pinnalle: kanelia ja sokeria

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi, lisää muna samalla hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Lisää myös kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunti ennen leipomista (kannattaa tehdä taikina jo edellisenä iltana jääkaappiin). Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla tähtiä. Voitele tähden keskiosa kananmunalla ja ripottele pinnalle kaneli-sokeri-seosta. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Säilytä pikkuleivät tiiviissä rasiassa.


Pähkinäsydämet

Sama taikina kuin ed. mutta lisäsin (puolikkaaseen taikinaan) 1 dl rouhittuja (huuhtaisin enimmät suolat pois) suolapähkinöitä. Meillä on jäänyt Joulun herkkupaketeista useampi pussi suolapähkinöitä, ja mietin mitä ihmettä niistä voisi tehdä? Sopivat muuten pikkuleipiin tosi hyvin!!! Päälle laitoin koristeeksi huuhtelemattomia pähkinöitä. Jotenkin suolaiset pähkinät sopivat hyvin makeaan pikkuleipätaikinaan. Mutta ensi kerralla annan taikinan levätä kunnolla seur. päivään ennen kuin leivon, niin saan vähän paremmin kasassa pysyviä :)