Tämä hyydytetty kakku syntyi periaatteella "mitä kaapista löytyy". Äippä-kaverit lapsineen olivat tulossa kylään ja jotain piti keksiä ilman että tarvitsee käydä kaupassa. En edes ehtinyt koristella kakkua, mutta hyvin meni näinkin.

1914994.jpg

Pohja:
1 pkt (200g) pirkka-suklaakeksejä
50 g voita

Täyte:
1 prk rahkaa
2,5 dl Flora creme vanillaa
200 g Daimilla maustettua Maraboun maitosuklaata
4 liivatetta
tilkka vettä
n. 0,75-1 dl sokeria (maun mukaan)

Sulata voi. Murskaa keksit kaulimella pussissa ja sekoita voihin. Laita irtopohja-vuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuruseos vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa creme vanilla vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja suklaarouhe. Mausta sokerilla, maistele sopiva makeus. Kakku muuttuu mielestäni vielä makeammaksi hyytyessään seuraavaan päivään. Kiehuta tilkka vettä, puristele liivatteet ja sekoita kiehuvaan vesitilkkaan. Anna hetki jäähtyä. Lisää liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaan, sekoita ja laita keksipohjan päälle. Anna jäähtyä ainakin 5 tuntia, mielellään seuraavan päivään.

Joissain hyydytettyjen kakkujen ohjeissa lukee, että anna hyytyä 2-4 tuntia. Minusta tuo 4 tuntiakin on aika lyhyt aika, tämä kakku oli ainakin vielä ihan liian löysää 4 tunnin jälkeen. Riippuu tietysti miten paljon liivatetta laittaa. Mutta tämä liivate-määrä riittää minusta hyvin kun antaa kakun hyytyä riittävän kauan, mielellään seuraavaan päivään.