2108498.jpg

Tuli hirveän suttuinen kuva, parempaan ei kiireessä pystynyt :) Mango-rahkakakkua tarjoiltiin pikkujouluissamme jälkkäriksi. Tarjolla oli myös viinirypäleitä.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
60 g voita

Täyte:
2 dl Flora Vanillaa
250 g maitorahkaa
60 g valkosuklaata (Panda)
1 prk lasten mangososetta (Piltti)
3 tl sokeria
4 kpl liivatelehtiä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle:
1 prk Rainbow mangoviipaleita
2 rkl mangon lientä
2 liivatetta

Sulata valkosuklaa paloina mikrossa (30-60 s. kerrallaan) ja jätä jäähtymään. Murskaa keksit ja yhdistä sulatettuun voihin. Laita irtopohja-vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksimuruseos pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen (noin 5 min) Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää valkosuklaa, rahka ja mangosose, mausta sokerilla maun mukaan. Puristele vesi pois liivatelehdistä ja sekoita kiehuvaan veteen. Anna ihan hetken jäähtyä. Sekoittele varovasti liivateseos kerma-rahkaan ja laita seos pohjan päälle jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi.

Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kaada mangoista liemi pois (ota 2 rkl talteen). Soseuta mangot. Kiehauta liemi mikrossa ja sekoita siihen puristellut liivatelehdet. Sekoita soseeseen ja lisää hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai yön yli.

2108500.jpg