Tämä kakku on tosi helppo, ei tarvitse vatkata tai vaahdottaa mitään. Ohje on muistaakseni valion sivuilta. Tein pieneen (1 l) kakkuvuokaan ja puolitin ohjeen. Inkiväärin jätin pois kun ei löytynyt kaapista, hyvää tuli ilmankin :) Paistoaikaa lyhensin pikkukakussa 40 minuuttiin.

1314494.jpg

2 munaa
2,5 dl sokeria
100 g Oivariinia tai voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tli inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 kypsää banaania (n.2 dl soseena)
1 prk bulgarian jogurttia

Sekoita munien rakenne rikki yhdessä sokerin kanssa, lisää (sulatettu) rasva. Yhdistä kuivat aineet. Muussaa banaanit ja sekoita jogurtin kanssa. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta muna-sokeriseokseen. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa 1,8 l rengasvuoassa uunin alatasolla 60 min. (pienempi kakku vähemmän aikaa). Itse lisään lopussa leivinpaperin kakun päälle estamään pinnan liikaa tummumista. (Voisi kuorruttaa suklaalla ja koristella nonpareilla tai pähkinärouheella)

Minusta tämä kakku oli parempaa vasta seuraavana päivänä, kun oli saanut mehevöityä tiiviissä pussissa.