Voi miten huono kuva hyvästä ruoasta...en parempaa nimeä keksinyt. Ruoka syntyi kaapin antimista ja oli tosi hyvää ja mureaa, olisin voinut syödä tätä vaikka kuinka :) Muussiahan tässä annoksessa ei ole kuin nimeksi...:)

800 g Pirkka naudanpaistisuikaleita (maustamaton)
paprikajauhetta, mustapippuria
6 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
3 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tuubia tomaattipyrettä
2 laakerinlehteä
2 dl ruokakermaa
(1 rkl suurustetta)
1 iso suolakurkku
6-7 aurinkokuivattua tomaattia

Nosta lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, ainakin puoli tuntia ennen. Ruskista lihat öljyssä 3 erässä. Mausta ennen pataan laittamista hyvin paprikajauheella ja mustapippurilla. Kaada pataan lihojen päälle 6 dl kiehuvaa vettä ja murenna sekaan liemikuutiot. Kaada päälle hunaja ja lisää laakerilehdet ja tomaattipyre. Laita kansi päälle ja pata uuniin 200 asteen noin vartiksi. Vähennä sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja anna hautua tunnin verran. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja silppua aurinkokuivatut tomaatit. Lisää pataan kerma ja kurkut ja tomaatit (tarvittaessa voit ripotella sekaan 1rkl kastikesuurustetta, kumpi tahansa käy, itse laitoin vaalean kastikkeen kun ei muuta ollut) ja laita pata takaisin uuniin 30-40 minuutiksi. Tarjoile perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.