1867820.jpg

Tein nimppari-vieraille tällaista hyydytettyä kakkua. (ja koe-kakkua kummilapsen ristiäisiä varten, jospa vaikka ystäväni kelpuuttaisi tällaisen :) 

Jotenkin tuo rahka vaan soveltuu tosi hyvin näihin hyydytettyihin kakkuihin.

Pohja:
200 g suklaakeksejä
50 g voita

Täyte 1:
250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
4 liivatelehteä (+ vettä liotukseen)
0,5 dl vettä
200 g minttukrokantti-suklaata (Marabou)
3-4 rkl sokeria

Täyte 2
250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
4 liivatelehteä (+ vettä liotukseen)
0,5 dl vettä
200 valkosuklaata (käytin Lidl:in)
3-4 rkl sokeria

Koristeeksi 100 g suklaarouhetta ja nonparelleja

Sulata voi mikrossa. Laita keksit muovipussiin ja vedä kaulimella murusiksi. Sekota keksimurskaan voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle (jossa leivinpaperi). Laita kylmään jähmettymään.

Molemmat täytteet valmistetaan samalla tavalla. Sulata puolet suklaasta mikrossa ja rouhi loppu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, vähän jäähtynyt sulatettu suklaa ja suklaarouhe. Mausta sokerilla maun mukaan. Kannattaa maistella ja lisätä sokeria jos haluat makeampaa täytettä. Kiehauta vesitilkka, puristele väh. 5 minuuttia lionneet liivatelehdet käsissä ja sekoita vesitilkkaan. Lisää täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita varovasti. 

Valmista ensin täyte 1 ja levitä keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia. (Tein itse ed.iltana). Kun täyte on hyytynyt, valmista täyte 2 samalla tavalla ja levitä kakun päälle ja anna taas jähmettyä kylmässä 3-4 tuntia.

Suklaat voi myös sulattaa kokonaan, itse pidän suklaisista sattumista :)

Koristele kakku ennen tarjoamista.

1867827.jpg