Tyttöjen kummisetä kävi meillä eilen pitkästä aikaa, ja leipoa piti tietenkin, suolaista ja makeaa.

1988516.jpg

Illalla otetut kuvat ovat ihan mahdottoman huonoja!

Pohja:
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl jyväisiä sämpyläjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:
300 g kylmäsavulohta
200 g pakaste-parsakaalia
1,5 dl raejuustoa
2 dl emmental-juustoraastetta
1 pieni sipuli
2 dl ruokakermaa
2 munaa
0,25 tl suolaa, 1 tl kuivattua basilikaa ja 1 tl kuivattua tilliä, ripaus mustapippuria

Pilko sipuli pieneksi ja kypsennä mikrossa 1 min. Kypsennä parsakaalit syvällä lautasella mikrossa 3-4 minuuttia.

Nypi jauhot pehmeään rasvaan, lisää vesi ja sekoita nopeasti. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan ja esipaista 225 asteessa 11 minuuttia. Saksi kylmäsavulohi sopiviksi paloiksi. Sekoita kermaan munat ja mausta. Laita esipaistetun pohjan päälle täyteaineksia vuorotelle, päällimmäiseksi juustoa. Kaada päälle munakerma ja paista 225 asteessa 25-20 minuuttia kunnes piirakka on hyytynyt ja kauniin värinen.