1242502102_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kodin Kuvalehdessä 9/2009 oli ohje, joka pääsi heti kokeilulistalleni. Lemon Curd on nyt kovasti muodissa blogeissa, tuote on tuttu ja on oikein herkkua voileipäkeksien ja paahtoleivän päällä, mutta leivonnassa en ole koskaan kokeillut, pääsinpä nyt kokeilemaan. Muokkasin ohjetta vähän, tein isompaan kakkuvuokaan saman määrän taikinaa, mutta lisäsin vähän täytteiden määriä. Laitan sulkuihin alkup. ohjeen määrät. Makua pääsen testaamaan vasta huomenna koska kakku meni jääkaappiin vetäytymään.

Itse muuten tykkään valtavasti tällaisista kakuista, jossa voi vain "räiskäistä" täytteet päälle ja laittaa kaappiin. Kun en ole kaksinen pursottelija enkä marsipaanikoristeiden vääntäjä, tämä sopii mulle oikein hyvin. Ronskinnäköinen kakku sopii mun luonteeseen oikein hyvin ja on nopeaa ja helppoa :)

(12-15 annospalaa)

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakoajauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g Pandan valkosuklaata (ohjeessa valk. Toblerone)
2,25 dl Creme vanillaa (2 dl kuohukermaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (150 g)
3/4 prk lemon curd-tahnaa, prk 340 g (1 dl)

Kostutus:
3/4 dl sitruunamehua (0,5 dl)
3/4 dl vettä (0,5 dl)
1,5 rkl sokeria (1 rkl)

Koristeeksi:
100 g valkosuklaata
(+ 1 sitruunan kuori)

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan siivilän läpi varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24 cm (22 cm) vuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 min. (meillä 25) Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista. (valmistin irtopohjavuoassa) Paloittele täytteen suklaa ja sulata mikrossa, n. 1 min kerrallaan välillä sekoittaen. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja hetken jäähtynyt suklaa.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Aseta pohja vadille ja kostuta kolmanneksella nesteestä. Levitä päälle puolet lemon curdista ja kolmannes kerma-suklaatäytteestä. Tee toinen kerros samalla tavalla. Laita kansi päälle, kostuta ja levitä päälle loput kermasta ja rouhi päälle valkosuklaata. (ja raastettua sitruunankuorta). Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.