Tein tätä kakkua erään läheisen synttärikahveille, ohje on ystävältäni (kiitos vaan:). Kuvassa kakku on juuri kuorrutettu ja siksi kostean kiiltävä. Kuorrute jähmettyy kylmässä. Suosittelen kakkua tarjottavaksi ehdottomasti vaniljajäätelön kanssa, koska tumman suklainen maku suorastaan huutaa jotain vaniljaista kaveriksi.
200 g voita
200 g tummaa suklaata
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
Kuorrute:
1 dl kermaa (käytin ruokakermaa)
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
Sulata kakun voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Vaahdota munat ja sokeri ja sekoita sekaan voi-suklaaseos ja sihtaa sekaan jauhot. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. (Meillä on upouusi uuni ja riitti 35-40 min.) Anna jäähtyä hetken ja irroita tai kumoa vuoasta.
Laita kuorrutteen aineet kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoita hyvin. (itse tein pariakin hommaa samaan aikaan ja uhkasi kiehahtaa, meni jo ihan rakeiseksi mutta sekoittelin hyvin niin tuli sileää:) Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele.
Pikeerinumerot tein joskus aiemmin ihan vaan kokeeksi, kovettuvatko ja säilyvätko edes ehjänä. Ja säilyivät ne :)
maanantai, 15. helmikuu 2010
Kommentit