Kodin Kuvalehdestä löytyi mukavan tuntuinen idea pikkuleipiin, kivaa vaihtelua ainaisiin marmeladi- tai hillotäytteisiin. Muokkasin ohjetta vähän sopivammaksi, alkuperäisessä kuorrutus on suklaata.

Täytteeseen voisi hyvin kokeilla esim. vaniljatuorejuustoa + vadelmamarmeladia, tai mitä tahansa marmeladia tai hilloa, jos ei välitä aprikoosista. Taas jälleen tuli huomattua, että pikkuleipiä ei kannata tehdä kiireessä, vaan varata aikaa näpertämiseen :)

200 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 rasia Viola appelsiini-tuorejuustoa
vajaa puoli rasiaa aprikoosimarmeladia (Saarioinen)

Kuorrutus:
munanvalkuainen
(voi käyttää nesteenä esim. vettä, laitoin valkuista koska halusin kovettuvan nopeasti)
tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria

strösseleitä

Vaahdota voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää voivaahtoon nopeasti sekoittaen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota pienellä muotilla kuvioita ja laita leivinpaperille pellin päälle. Paista 225 asteessa keskitasolla 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita valkuaiseen 0,5 rkl kaakaojauhetta ja sen jälkeen tomusokeria, niin että saat sopivan notkean ja suklaisen tahnan pikkuleipien päälle levitettäväksi. Levitä puoleen pikkuleipiä kuorrutusta ja koristele nonparelleilla. Anna kuorrutteen kovettua.

Sekoita täyte ja laita pikkuleivälle täytettä, päälle kuorrutettu pikkuleipä. Nämä kannattaa täyttää vasta tarjoamispäivänä ja valmiit pikkuleivät täytyy säilyttää jääkaapissa.