Uskaltaisin väittää että nämä pullat ovat lähes yhtä hyviä kuin voilla leivotut. Meillä meni ainakin vieraisiin kuin väärä raha, vaikka yleensä leivon kaiken voilla. Hyvien "voi"silmäpullien salaisuus on rasvan ja sokerin yhdistelmä. Kun laittaa vaan riittävästi täytettä, saa ihanaa toffeen makuista täytettä :)5 dl kauramaitoa ( =kaurajuomaa, esim. rainbow)
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1,75 dl sokeria
(1 tl vaniljasokeria)
4 tl kardemummaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
150 g juoksevaa Keiju-rasvaseosta

täytteeseen n. 150 g sinistä Keiju-margariinia, sokeria
voiteluun kauramaitoa

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Vatkaa maidon sekaan suola, sokerit, kardemumma ja osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen rasva ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (n. 50-60 min.)

Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa palloksi ja jaa osiin. Leivo taikinasta pullia (teen tästä määrästä n. 25 kpl, tulee suuria pullia) ja laita ne kahdelle tai kolmelle pellille leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Voitele kohonneen pullat kauramaidolla ja paina niihin n. peukalonpään kokoinen pala Keiju-margariinia ja kaada päälle n. 1 tl sokeria. Paista 225 asteessa 12-14 min. tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Kuvassa on vieressä myös maidottomia korvapuusteja, jotka leivoin samalla taikinaohjeella. Täytteeksi laitoin sinistä Keijua, sokeria ja kanelia ja voitelin myös kauramaidolla. Kovin kaunista ja kiiltävää paistopintaa kauramaidolla ei saa. Jotkut käyttävät voiteluun juoksevaa Keijua, sitä kannattaa myös kokeilla.