Hieno nimi, mutta ihan simppeli kakku. Tein tämän vähän isompaan irtopohjavuokaan. Normaaliin irtopohjavuokaan (24 cm) tekisin niin että puolittaisin tuon omenakiilteen määrän ja ottaisin pohjasta kolmanneksen pois.

Pohja:
250 g kaurakeksejä
60 g voita

Kinuskimousse:
2,5 dl creme vanillaa
250 g maitorahkaa
2 dl  valmista kinuskikastiketta
6 liivatetta
tilkka vettä
1 tl vaniljasokeria

Omenatäyte:
5 dl sokeroitua omenasosetta
5 liivatetta
tilkka vettä

Murskaa keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Laita kylmään odottamaan. Valmista kinuskimousse. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota creme vanilla ja sekoita siihen rahka ja lopuksi kinuskikastike. Kiehuta 0,5 dl vettä ja liota liivatteet veteen. Annan hetki jäähtyä ja sekoita sitten kerma-kinuskiseokseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Levitä pohjan päälle.

Anna olla kylmässä vähintään tunti. Valmista omenatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaanvähintään 5 minuutiksi. Kiehuta tilkka vettä ja sekoita liivatteet siihen. Anna hetki jäähtyä ja sekoita sitten omenasoseeseen ohuena nauhana. Levitä kakun päälle. (kopauta pöytään että täyte tasoittuu) Anna kakun hyytyä 4-5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.