Lauantaina meillä oli Mikko Mallikas-kakkua joten sunnuntaina päätimme tehdä perinteistä mansikkakakkua. Minä en kermoja pursottele, onneksi on olemassa mies sitä varten! :) En muuten vaihtaisi enää noita Ikean muovisia kakkupapereita mihinkään, ovat ihan älyttömän käteviä, ei haittaa vaikka rapatessa roiskuu.

3 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
voita, korppujauhoja

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kuohukermaa
1 levy Pandan valkosuklaata
2 rkl sokeria
6-8 dl kotimaisia pakastemansikoita

Kostutukseen:
2-3 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Päälliseen:
mansikoita
hyytelösokeria
kermaa

Voitele ja korppujauhota n. 22 cm vuoka. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen munat ja laita toiseen saman verran sokeria kuin munia. Kaada sokeri isoon vatkauskulhoon. Kaada tyhjään lasiin n. 30 % perunajauhoja ja loput vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhot. Lisää munat sokeriin ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vaahtoon siivilöiden ja sekoita varovasti nuolijalla. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 minuttia.

Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa 30 s kerrallaan, sekoita välillä. Anna sulaneen suklaan jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa sekaan tuorejuusto ja valkosuklaa. Mausta sokerilla. Kostuta pohja ja lisää puolet täytteestä ja puolet mansikoista. Lisää toinen pohja ja kostuta. Lisää loppu täyte ja mansikat ja laita kansi päälle ja kostuta. Anna kakun kostua ja vetäytyä muutama tunti, voit myös tehdä edellisenä iltana ja koristella seuraavana päivänä.