Tänään äippä-lapsi-porukan oli määrä kokoontua meille kahvittelemaan. Joimme kakkukahvit pikkutytömme synttäreiden kunniaksi! Olemme sairastelleet paljon ja KAIKKI on mennyt muutenkin pieleen, joten pikaiset tarjottavat oli tehtävä.

En ole mikään marsipaani-harrastaja, joten ajattelimme kokeilla valmiita kakkukuvia. Ylpeydekseni voin sanoa, että pursotukset ovat rakkaan avomieheni käsialaa! Minusta ei väsyneenä, nälkäisenä ja flunssaisena vaan ole tuohon hommaan....:)

2055925.jpg

Kahvin kanssa nautimme täytekakkua ja lusikkaleipiä.

Valmis kakkukuva oli mielenkiintoinen kokemus :) Tietenkin aloin lukemaan ohjeita vasta muutamaa tuntia ennen, ja siellähän luki että kuva pitää laittaa kakun päälle vähintään viisi tuntia ennen tarjoilua :) Kakun päälle laitetaan kreemi tai kerma ja kuva siihen päälle. Viidessä tunnissa syötävä paperi "vettyy" sopivaksi. Meillä kuva oli alle kolme tuntia, mutta oli jo ihan leikattavaa, ehkä aavistuksen sitkeää joten viisi tuntia olisi varmaan ollut hyvä.

2055929.jpg

Täytteenä kakussa oli kinuskikissan täytteitä mukaillen mansikkatäytettä ja valkosuklaatäytettä. Aikaa liivatteisiin ei ollut, ja siksi halusin täytteet jotka pysyy kasassa ilmankin. Otin osviittaa kinuskikissalta, mutta käytin vähän eri raaka-aineita ja määriä. Minä en pitänyt tuosta Sunnuntai-tuorejuustosta valkosuklaatäytteessä, en tiedä miksi. Olen kyllä aika kriittinen, vieraat tykkäsivät.

Täyte 1:
130 g valkosuklaata sulatettuna
2 dl vispikermaa vaahtona
1 rasia Sunnuntai vanilja-kasvirasvavalmistetta

Täyte 2:
200 g pakastemansikoita soseutettuna
1,5 dl creme vanillaa vaahdotettuna
0,5 prk maitorahkaa
0,5 d vaniljakreemijauhetta

Kostutus: vaniljasokerilla maustettu maito

Viikonlopun jälkeen on muuten luvassa leivonnais-päivityksiä kun meillä juhlitaan synttäreitä. Poden flunssaa vieläkin ja olisi varmaan viisainta heittää vaan pakaste-pasteijat uuniin, mutta ei taida luonto antaa periksi :)