Juuh, ostin sitä sokerimassaa ja innoissani aloin väsäämään kukkasia. Yritin googlettaa kaiken mahdollisen sokerimassasta, mutta mistään en löytänyt tietoa, kuinka kauan sokerimassaa pitää kuivattaa. Tai oikeastaan mitään kovin yksityiskohtaisia käsittelyohjeita. Myyjäkin antoi vain ympäripyöreät ohjeet, että kaulitaan tomusokerin avulla. Meikäläinen tarvitsee kunnon ohjeet, tyyliin, kuinka paksuksi kaulitaan jne.

Otin ensin puolet massasta ja tein kukkasia. Onneton laitoin kuivumaan lautasen päälle. No, puolet jäi tietenkin lautaseen kiinni, ja ne puolet, jotka eivät jääneet, menivät kosketuksesta aivan murusiksi???!!!

Ja siis sokerimassako helppoa käsitellä??? Mun kömpelö-sormille ei sovi pikkutarkka näperrys ollenkaan :)

1563642.jpg

Tässä kaikki mitä jäi jäljelle 125 g massasta :) Mietin olisinko käyttänyt liikaa tomusokeria tai tehnyt liian ohuita koristeita, koska menivät tosiaan ihan kappaleiksi.

Tein lopusta taikinaa huomattavasti paksumpia kukkia ja käytin ihan aavistuksen sokeria. Tuntuvat pysyvän kasassa. Mutta tämä näpertely ei ole kyllä mun juttu ollenkaan, kaiken lisäksi minusta koristeet maistuivat ihan kauheilta...Ehkä mä sen kaksi kertaa vuodessa kun kakkuja koristelen, pysyn niissä mansikoissa :)