1245997037_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perinteinen kerroskiisseli on ollut blogeissa kovasti in (mitä esim. äitini ihmetteli suuresti), ja itsekin pidän siitä tosi paljon. Kerroskiisseli on ollut kokeilulistalla jo pitkään, mutta nyt päätinkin valmistaa tällaista raikasta versiota. Meillä mies tykkää erityisesti limestä, ja toimikin vaniljakiisselin kanssa oikein hyvin!

Vaniljakiisselin ohje on maizena-paketin kyljestä, limekiisselin sovelsin. Tämä osoittautui tosi vaikeaksi kuvattavaksi, en saanut kaunista kuvaa vaikka kahdella kameralla yritin.

Vaniljakiisseli:
6 dl maitoa
0,75 dl Maizenaa
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria (laitoin 2 tl)

Sekoita kattilassa kylmä maito, maizena ja sokeri. Kuumenna seosta sekoittaen kunnes sakenee. Nosta pois liedeltä ja lisää vanilliinisokeri. Kaada tarjoiluastioihin ja ripottele sokeria päälle. (HUOM. tein tämän vesihauteessa, koska meillä tuntuu maitopohjaiset palavan pohjaan heti kattilassa kuin kattilassa. Onnistui oikein hyvin, sakeneminen kestää vaan hetken pidempään)

Limekiisseli:
4 limen mehu (1,25 dl)
3 dl vettä
0,75 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
(1 tippa keltaista tai vihreää elintarvikeväriä)

Sekoita kaikki aineet ja kuumenna levyllä sekoittaen kunnes pulpahtaa. Ota pois liedeltä ja kaada vaniljakiisselin päälle. Ripottele päälle sokeria ja laita kylmään tekeytymään.

Limekiisseli on kirpeän makeaa ja kiisselin makeutta voi itse säädellä sokerin määrällä.