Kokeilin Myllärin sämpyläjauhoseosta (kokojyväpitoinen). Jauhoissa on mukana rouhetta ja ruisjauhoja. Taikinasta tuli aika "tönkköä" ja ensi kerralla laitan myös vähän vehnäjauhoja jotta leipoutuu paremmin. Tein neliskanttisia, kaulitsin levyn jonka leikkasin ruuduiksi. Hyviä sämpylöitä tuli kuitenkin!

1932880.jpg

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
0,5 rkl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä (tai muuta öljyä)
12 dl Myllärin sämpyläjauhoseosta
0,5 dl auringonkukan siemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet ja öljy. Lisää jauhot vähitellen alustaen. Tee pehmeä taikina ja laita kohoamaan lämpimään paikkaan puoleksi tunniksi tai kunnes kohoaa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota pellillä hyvin. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia.