Tätä kakkua tarjoilin muutama viikko sitten kahvivieraille. Jos et omista sydämen muotoista vuokaa, voi kakun tehdä esim. 22 sentin irtopohjavuokaan.

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
0,5 tl kanelia

Täyte:
1 prk Valion omenakanelirahkaa
1 prk vispikermaa
0,5 levyä Pandan valkosuklaata
1 iso omena raastettuna tai pieninä kuutioina
(tippa sitruunamehua)
0,5 tl kanelia
1-3 rkl sokeria
5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti öljyllä. (tämä helpottaa kakun irroittamista siististi) Murskaa keksit muovipussissa. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimurskaan. Painele murska vuoan pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata valkosuklaa mikrossa 30 s. kerrallaan, sekoita välillä ja anna sulaneen suklaan jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta omena ja sekoita siihen muutama tippa sitruunamehua estämään tummumista. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka, omena, suklaa ja mausta kanelilla ja sokerilla. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatelehdet. Sekoita liivateseos täytteseen ja sekota hyvin. Laita täyte pohjen päälle ja anna jähmettyä kylmässä 4-5 tuntia. Koristele nonparelleilla tai kuivatuilla omenalastuilla.