Pääsiäinen tulee ja rahkaherkut sen myötä! Päätin kokeilla marianne crushia rahkapullien täytteeseen. Omaksi suosikiksi tämä ei päässyt, ehkä hieman äiteliä makuuni, mutta arvatenkin tytär söi vain täytteet keskeltä :)

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
85 g voita

Täyte:
1 prk maitorahkaa
2 rkl kermaviiliä
1 muna
3-4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria (tai vanilliini-)
1 tl perunajauhoja
0,5 dl marianne crushia

(paiston kestävää omenamarmeladia)

voiteluun: 1 muna

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista,jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito 42 asteiseksi, eli hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita hiiva osaan jauhoja. Vatkaa maidon sekaan muna, suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen rasva ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia (12-14 kpl) ja laita ne kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Paina juomalasin pohja vehnäjauhoihin ja paina lasilla pulliin syvennykset. (painaa saa ihan reilusti!) Voitele reunat munalla ja lisää pulliin täytettä n. rkl ja omenamarmeladia päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. (Voit ripotella pullien päälle lämpimänä vaniljasokeria tai sokeria).

1269971744_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä sentään ovat suosikkejani, ei ole voisilmäpullan voittanutta. Tein puolen litran taikinan, josta puolet voisilmäpullia. Nämä ovat kyllä niin kinuskisen makuisia, että oli pakko syödä monta!