Jotain uutta piti kehitellä jälkkäriksi näin mansikka-aikaan :) Käytin valmistaikinaa päästäkseni helpommalla. Näissä voi hyvin käyttää myös itse tehtyä murotaikinaa. Itse en voinut näitä syödä ruokavaliorajoitteiden vuoksi, mutta vieraat ainakin kehuivat kovasti ja lapset vetelivät loput iltapalalla :)

10 kpl

1 pkt murotaikinaa (2 levyä, yht. 400 g)

Täyte 1
1 prk Valion vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata

Täyte 2
2 dl vettä
reilu puoli desiä vaniljakreemijauhetta
(TAI 1 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta + 2,5 dl maitoa)

n. 20 kpl mansikoita
hyytelösokeria

öljyä voiteluun
leivinpaperia, kuivattuja herneitä

Ota taikina sulamaan. Kuumana kesäpäivänä taikina sulaa nopeasti huoneenlämmössä, mutta sen voi sulattaa myös mikrossa.

Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Öljyä muffinssipellin 10 koloa ja painele taikina pohjille ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista neliöitä  (n. 15 X 15 cm) ja rutistele paperit, sen jälkeen suorista ja painele vuokiin. (rutistaminen hyvä kikka Sikke Sumarilta, taipuu paremmin:) Laita vuokiin kuivia herneitä, jotta reunat eivät valahda alas paistettaessa. Paista pohjia 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ja irroittele varovasti vuoasta.

Sekoita vedestä ja jauheesta vaniljakreemi. Voit myös käyttää vaniljakastikepussia, josta saa hyvän vaniljaisen kreemin käyttämällä 4 dl sijaan vain 2,5 dl maitoa. Laita täyte kylmään hetkeksi. Sekoita valkosuklaa ja rahka. Viipaloi mansikat. Täytä jäähtyneet pohjat ensin valkosuklaa-rahka-seoksella ja laita sen jälkeen päälle kerros vaniljakreemiä. Valmista hyytelösokerista kiille ohjeen mukaan (1 dl vettä ja 0,5 dl sokeria). Koristele leivokset mansikoilla ja sivele päälle varovasti kiillettä.