2063158.jpg

Tänään kävi ensimmäiset synttärivieraat kaukaa, ja tarjoiluna meillä oli lihapastejoita, vanhaa tuttua kana-fetapiirakkaa ja suklaakerroskakkua. Ajattelin että en tee joka päivä täytekakkua, kun meillä olosuhteista johtuen käy synttärikahvittelijoita kolmena päivänä.

Näiden lihapasteijoiden täytettä tuli aivan hurja määrä, noin kolmasosa jäi yli. Laitan kuitenkin määrät joita laitoin. Teen huomenna lopusta täytteestä uudet pasteijat.

Lihapasteijat
19 kpl

10 kpl voitaikinalevyjä
Munaa voiteluun

Täyte:
2 dl riisiä
400 g jauhelihaa
100 g Viola tomaatti-basilika tuorejuustoa
1 rkl tomaattipyrettä
paprikajauhetta
Santa Maria grillaus-maustetta, ripaus mustapippuria; suolaa, oreganoa ja basilikaa maun mukaan

Ota levyt sulamaan hyvissä ajoin. Laita riisi kiehumaan suolalla maustettuun veteen. (pakkauksesa lukee 15 min. minusta meni ainakin puoli tuntia vaikka olivat irrallaan). Paista jauheliha ja murusta samalla pieneksi. Mausta jauheliha paprikalla ja Santa Maria grillausmausteella. Sekoita keitetty riisi, jauheliha ja muut aineet, mausta maun mukaan.

Kaulitse taikinalevyjä aavistuksen ohuemmaksi ja puolita. Levitä päälle nokare täytettä ja sulje haarukan avulla. Voitele ja koristele. Käytin yhden levyn sydämen muotoisiin koristeisiin, jotka laitoin päälle ja voitelin. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.