Eli Havajilainen juustokakku :) Tämä ohje on taas Amerikan Herkut-kirjasta, jonka ikäväkseni jouduin palauttamaan kirjastoon.

Tähän ohjeeseen tulee kookosta, mutta laitoin sitä täytteeseen vähän vähemmän ja jätin päällisestä pois. Moni vierastaa kookosta, mutta tähän se sopi oikein hyvin kun laittoi sopivana annoksena. Myös pähkinät jätin täytteestä pois ja vaihdoin pohjan pähkinät pussin jämiin, koska macadamia-pähkinöitä ei edes meidän hyper-marketeista löytynyt. Laitan sulkuihin mitä olisi pitänyt laittaa tai mitä jätin pois.

Juustokakut ovat todella helppoja tehdä, tulevat vähän kuin itsekseen :)

Pohja:
yht. 1 dl hasselpähkinöitä ja manteleita murskattuna (macadamia-pähkinöitä alkup.)
4 dl Digestive-keksimurskaa
1 rkl sokeria
125 g voita sulatettuna

Täyte:
800 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
5 munaa
1,5 tl sitruunamehua
1 dl kookoshiutaleita (1,5 dl alkup.)
(1 dl rouhittuja macadamiapähkinöitä alkup.)

Kuorrutus:
2 rkl sokeria
1,5 rkl maizenaa
3,75 dl ananasmurskaa liemineen
2 rkl sitruunamehua

Laita 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset ja painele irtovuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

Notkista täytteen tuorejuusto lusikalla ja vatkaa vispilällä sekaan muut aineet. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 1 h 15 minuuttia uunin alatasolla. (noin 15 min. paiston jälkeen kannattaa laittaa päälle leivinpaperi, jotta pinta ei saa liikaa väriä)

Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ennen poistamista ja anna jäähtyä vielä noin. 30-60 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vähennä heti lämpöä ja anna kuplia minuutin verran. Anna kuorrutteen jäähtyä kunnolla. Levitä lusikalla jäähtynyt kuorrutus kakun päälle ja laita kylmään vähintään 4 tunniksi. Koristele kakku ennen tarjoamista kookoshiutaleilla tai valkosuklaalastuilla.