1249158750_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän tyyppistä gratiinia tein jo aiemmin kasviksista ja halloumi-juustosta. Laitoin tähän fetaa, kun halloumia ei ollut. Hyvin meni mökillä taas grilliruokien kyytipoikana.

2 l erilaisia kasviksia (sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kukkakaalia)
2 rkl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippurirouhetta

1 pkt kevyt fetajuustoa
3 munaa
250 g emmental-edam juustoraaste-seosta
3 tl kuivattuja yrttejä (basilikaa, oreganoa, rakuuna)
kanelibasilikan lehtiä

Pilko kasvikset paloiksi ja lohkoiksi. Jätä nopeammin kypsyvät pehmeät vihannekset isommiksi paloiksi. Silppua valkosipulinkynnet (älä purista). Laita vihannekset, öljy, valkosipuli ja mausteet vuokaan ja kaada neste päälle. Kypsennä 225 asteessa 15 minuuttia. Voit välillä valella nesteellä kasviksia. Paloittele feta ja lisää vuokaan. Sekoita kuorrutuksen aineet ja lisää vuokaan, kypsennä vielä 15 minuuttia.