1248605111_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tykättiin tästä ihan valtavasti, joten suosittelen! Ohjeen nappasin Hyvä Terveys Kevyt Kokki-lehdestä, jonka lainasin taas anopilta. Muuttelin vähän broilerin mausteita ja salsan koostumusta, lisäsin mm. valkosipulia. Ruoka sopii hyvin lapsillekin, mausteisen salsan tilalle voi laittaa lapsille esim. pastaa tai perunaa.

Oli huono päivä tänään, mutta niinhän se menee että "hyvä ruoka, parempi mieli".

4 maustamatonta broilerin fileepihviä
1 tl broilerimaustetta
1 currya
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa (jos käytät miedosti suolattuja pihvejä, jätä suola kokonaan pois ja vähennä broilerimausteen määrää ettei tule liian suolaista)
4 dl maissihiutaleita
1,5 dl kevytjuustoraastetta (puolet edamia ja puolet emmentalia)
 
Maissisalsa

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
1 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
1 tlk tomaattimurskaa
200 g pakastemaissia
1 tl cajunmaustetta
1 tl chilijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
ripaus mustapippuria 

Murskaa maissihiutaleet muovipussissa. Lisää juustoraaste ja mausteet. Nuiji boileripihvit lihanuijilla sopivan ohuiksi pihveiksi. Kääntele broilerit seoksessa ja laita pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Ripottele loppu seos tasaisesti broilerien päälle. Paista pihvejä uunissa 200 asteessa kunnes ovat kypsiä ja saaneet väriä, 15-20 minuuttia pihvien paksuudesta riippuen.

Valmista sillä aikaa salsa. Silppua sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja lisää paprika. Kuullota hetken ja lisää tomaattipyre, kääntele hetken. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää maissi ja kuumenna kiehuvaksi.

Tarjoa broilerin ja maissisalsan kanssa raikasta salaattia. Meidän kesän suosikkisalaattiin tulee: salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, fetaa ja kesäsipulia varsineen.