2120926.jpg

Tämä on ensimmäinen joulukakku-kokeiluni, ja ihan kaikki ei mennyt nappiin. Täytteestä tuli aivan ihanan makuista (ja tosi helppo!) mutta ulkonäkö ei ollut ihan sitä mitä odotin. Ensinnäkin luumurahka kuulsi tuolta glögi-kiilteen alta, joten koristelin kakun vähän hassusti että sain sen piiloon. Ja kakun kiille repesi ikävästi, mutta ehkä tämä kelpaa...kakku meni Mummoni pikkujouluihin.

Pohja:
200 g pipareita
75 g voita

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 prk vispikermaa
300 g luumumarmeladia
0,5 dl sokeria
5 liivatetta (luulen että 4 olisi riittänyt, luumumarmeladi on aika tukevaa)
2 rkl vettä

Kiille:
2 dl glögitiivistettä (Vip)
1 dl kiehuvaa vettä
4 liivatetta

Murskaa piparit kaulimella muovipussissa. Sulata voi ja sekoita piparimuruihin. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuruseos pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, marmeladi ja sokeri. Kiehauta tilkka vettä ja puristele liivatteet kädessä enimmästä vedestä ja sekoita kiehuvaan veteen. Kaada rahkaseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen ja kaada pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään 2-3 tunniksi.

Valmista kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta vesi ja puristele liivatteet ja sekoita veteen. Sekoita Glögiin ja kaada kakun päälle. Nosta varovasti kylmään jähmettymään 3-4 tunniksi. Itse tein kakun edellisenä iltana.