...tai jotain sinne päin. Tämä ruoka oli niiin hyvää, että oli pakko tulla lisäämään kuva heti. Kuva ei kyllä tee oikeutta, kuvaaja oli taas niin nälkäinen että räpsäisi vaan ja hyökkäsi syömään :) "Oikeaa" Juvetsia tämä ei ole, koska kreikkalaiset tekevät sen lampaanlihasta. Sitä pientä jyvän mallista pastaakaan en löytänyt meidän kylästä. Variaatioita on varmasti yhtä monta kuin kokkia. Mutta idea on sama ja maku kuin Kreikassa!

1396339.jpg

800 g naudan sisäpaistia (myös ulko-tai kulmapaisti käy mutta vaatii pidemmän kypsymisen)
2 isoa sipulia
2 valkosipulikynttä (enemmänkin voi laittaa)
1 prk tomaattimurskaa + ainakin saman verran vettä
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl oliiviöljyä
kanelitanko, 3 laakerilehteä
suolaa, mustapippuria, timjamia ja oreganoa
300 g pientä jyvän mallista pastaa tai jotain muuta pastaa (tässä Gramigna)
8 dl kiehuvaa vettä, johon suolaa

pinnalle: 100 g emmental-raastetta ja 2-3 rkl parmesania

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön, ainakin tuntia-kahta ennen. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista öljyssä 2-3 erässä, laitaa uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä pannulla myös lohkoiksi leikattu sipuli ja pieneksi silputtu valkosipuli (ei saa pusertaa) ja lisää lihojen päälle. Lorota vuokaan lihojen päälle oliiviöljyä. Lisää vuokaan kanelitanko, laakerinlehdet ja kaada päälle tom.murska, pyre ja vettä. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Hauduta uunissa kannen tai folion alla noin 1,5 tuntia. Hämmentele muutaman kerran ja tarkista että nestettä on riittävästi. Lisää pasta ja kiehuva, suolalla maustettu vesi ja hauduta vielä 30 minuuttia folion alla, sekoita muutaman kerran ja lisää nestettä jos tarvis. (Ruoka saa olla kosteaa lopussa) Lisää päälle juustoraasteet ja laita vielä uuniin kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä.

Kali Óreksi!!