poro_vuohenjuusto-normal.jpg
Kekkerit olivat jo täydessä vauhdissa, niin kuin kuvasta näkyy :)

Pohja:
125 g voita
125 g maitorahkaa
2 dl vehnjäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g kylmäsavuporoa
200 g parsakaalia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
200 g pehmeää vuohenjuustoa (president)
100 g emmentaljuustoraastetta
1 prk ranskankermaa
1 dl ruokakermaa, kuohukermaa tai maitoa
3 munaa
0,75 tl suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua basilikaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria

Sekoita pehmeä voi ja maitorahka. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää rahkaseokseen. Sekoita nopeasti taikinaksi, vältä turhaa vaivaamista ettei taikina sitkisty. Laita 24 cm irtopohjavuokaan laivinpaperi ja voitele reunat. painele taikina pohjalle ja reunoille ja laita kylmään odottamaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä parsakaali lähes kypsäksi (tai kypsennä mikrossa vähässä vedessä 4-5 min). Silppua poro pieneksi. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla. Sekoita ranskankerma, kerma, munat, emmentalraaste ja mausteet. Laita pohjan päälle kerroksittain parsakaalia, sipulisilppua, poroa ja kaada väleihin kerma-muna-seosta (päällimmäiseksi). paista 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin värinen. Jos pinta tummuu liikaa, laita loppuvaiheessa päälle leivinpaperi.