Ohje on otettu Yhteishyvä-lehdestä. Muokkasin vähän, lisäsin täytteeseen sitruunankuoren lisäksi puolikkaan sitruunan mehun, koska täyte oli mielestäni niin miedosti sitruunan makuinen. Pullataikinaan laitan aina vähemmän jauhoja kuin mitä ohjeessa sanotaan, ei siis 7 desiä vaan vähensin. Pullataikinasta kannattaa tehdä mielummin vähän löysä, tulee mehevämmät pullat. Tuorejuustosta tulee myös yllättävän mehevä täyte pulliin ja vähän kevyempi kuin voi-täyte. Kaksinkertaistin myös kohotusajan, mielestäni 15 minuuttia on ihan liian lyhyt aika kohottaa hiivataikinaleivonnaista. Taikinasta voi leipoa myös kierteitä ja paistaa normaalisti 225 asteessa. Meillä on tehty tätä jo toistamiseen, lapset tilasivat :)

sitruspitko-normal.jpg2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl kardemummaa
0,75 dl sokeria
0,75 tl suolaa
1 kananmuna
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
1 sitruunan raastettu kuori
0,8 dl sokeria
(puolikkaan sitruunan puristettu mehu)

 
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
raesokeria

Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (30-45 minuuttia)

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Notkista (huoneenlämpöinen) tuorejuusto ja mausta sitruunankuorella ja sokerilla (+sitruunamehulla). Levitä seos taikinalevylle. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta 12 palaa.

Vuoraa leivinpaperilla kapea uunivuoka (n. 16 x 37 cm). (käytin Teema-astiaston pitkää ja kapeaa vuokaa) Täytä vuoka asettamalla aina kaksi pullaa vierekkäin vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota n. 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.