Tein nämä kuppikakut tyttären keiju-synttäreille. Hyvin maistuivat lapsille. Vinkiksi voin sanoa, että ainakin Prisman leivontahyllystä löytyy pieniä vaahtokarkkeja, mutta myös makeishyllystä löytyi (Haribo), ja saman kokoinen pussi maksoi melkein puolet vähemmän.



n. 15 kpl

125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
50 g tummaa suklaata tai maitosuklaata hienoksi rouheeksi rouhittuna

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa vaahtoon kahdessa erässä. Sekoita varovasti, älä vatkaa. Lisää lopuksi suklaarouhe käännellen. Laita muffinsivuoat muffinssipellille (jos et omista peltiä, käytä esim. kahta vuokaa päällekkäin jotta eivät leviä uunissa). Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 18-20 minuuttia. Jäähdytä.

Kuorrutus:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
3-3,5 dl tomusokeria

pieniä vaahtokarkkeja

Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään ja lisää vaniljasokeri. Sekoita massaan tomusokeria lusikalla reilusti vatkaten, kunnes saat kuorrutuksesta aavistuksen kuohkeaa. Levitä jäähtyneiden kakkusten päälle ja painele lopuksi vaahtokarkkeja.