Ohje on Sirpa Talkan kirjasta Tee hyvä kakku. (kiitokset kirjasta Susannalle :) Kakkupohjan ja mantelisen keksipohjan yhdistäminen oli hauska idea.

Kakkupohja on ohjeessa naurettavan isotöinen siihen nähden, että maultaan oli ihan tavallinen tumma kääretorttupohja (ehkä aavistuksen sitkeä sellainen:). Kannattaa siis säästää aikaa ja vaivaa ja korvata pohja tavallisella tummalla kääretorttupohjalla. Lasten mielestä tähän voisi laittaa seuraavalla kerralla vadelmahilloa. Mustaherukka sopii siis aikuiseen makuun.



Pohja:
3 ½ rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 1/3 maizenaa
8 munankeltuaista
4 munanvalkuaista

Keksipohjat:
100 g voita
1 dl sokeria
1 munankeltuainen
1 pss mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl mustaherukoita
6 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 pk bulgarianjogurttia
1 dl mustaherukkahilloa

Päälle tomusokeria

Siivilöi torttupohjan kuivat aineet yhteen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti ja kääntele kuivat aineet joukkoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 8 minuuttia 180 asteessa, hiukan keskitason yläpuolella.

Sekoita keksipohjan aineet sekaisin. Jaa kahteen osaan ja muovaa palloiksi. Pidä kylmässä puoli tuntia (tästä kannattaa siis aloittaa :) Kauli toinen pallo levyksi ja laita 22 cm irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 12 minuuttia. Paista toinen pohja samalla tavalla. Anna jäähtyä.

Painele marjat siivilän läpi soseeksi. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja marjasose. Sivele neljännes täytettä keksipohjan päälle. Leikkaa suklaapohjasta kaksi vuoan pohjan suuruista palaa. Nosta toinen kakulle, levitä päälle hillo ja nosta päälle toinen levy. Levitä jäljellä olevasta kermatäytteestä kolmannes ja laita päälle keksipohja. Sivele loppu kermatäyte reunoille ja sihtaa ennen tarjoilua päälle tomusokeria.