Tämä ohje on otettu kirjasta Leivonnaisia herkkusuille -kuuluisan konditorian suosikkireseptit. Kyseessä on Lontoossa sijaitseva Humminbird-leipomo, joka valmistaa ja myy jenkkityylisiä leivonnaisia.

Tämä kakku on porkkanakakun tyyppinen, mutta sisältää banaania ja pähkinää, tosi mehevä ja kostea (ja tuhti!). Lisäsin täytteeseen ananaspaloja raikkautta antamaan. Ohjeessa viehätti sen helppous sekä auringonkukkaöljyn käyttö. (Täytteessä on voita riittämiin:)



300 g sokeria
3 munaa
3 dl auringonkukkaöljyä
270 g kuorittuja kypsiä banaaneja survottuna
1 tl kanelia
300 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
100 g säilykeananasta pieninä kuutioina
100 g kuorittuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä karkeaksi rouheeksi rouhittuna

Kuorrute ja täyte:
1 prk ananaspaloja
600 g tomusokeria siivilöitynä
100 g voita huoneenlämpöisenä
250 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Mitta sokeri, munat, öljy, banaani ja kaneli kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri. Lisää sekaan vatkaten kunnes taikina on kunnolla sekaisin. Lisää ananas ja pähkinät ja sekoita. Laita irtopohjavuoan (24 cm)  pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n, 1 tunti. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle leivinpaperi. Kokeile kypsyys tikulla.

Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaa. Valmista täyte. Vatkaa pehmeään voihin tomusokeri ja lisää tuorejuusto, vatkaa kunnes seos on kuohkeaa. Levitä pohjien väliin ananasta ja kuorrutusta, kuitenkin niin että kuorrutusta jää vajaa puolet päällisen kuorruttamista varten. Kuorruta kakku lopulla kuorrutteella, koristele pähkinöillä ja kanelilla.