Meillä oli viikonloppuna lasten synttärit, ja päätin leipoa jotain suolaista mukana olleille aikuisille. Piirakka onnistui todella hyvin, niin hyvin että sen mitä jäi, söin yöllä ihan yksin :)

pohja:
125 g voita
125 g maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g pehmeää vuohenjuustoa (President, ei siis sitä kovareunaista, vaan pehmeää, tuorejuustontyyppistä ja valmiiksi viipaloitua)
150 g fetaa (kunnon täysrasvaista fetaa, ei mitään salaattijuustoja)
150 g pakastepinaattia (1 pss)
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä (ehdoton!)
2 dl emmental-juustoraastetta
1 prk kermaviiliä
2 munaa
0,5 tl suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa
2 tl kuivattua basilikaa
ripaus mustapippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita. Laita 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan ja reunoille. Sulata pinaattia vähän aikaa mikrossa. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljytilkassa ja lisää pinaatti. Freesaa hetki. Sekoita kermaviiliin munat ja mausteet. Laita pohjalle pinaattiseosta ja murustele vuohenjuusto. Lisää loppu pinaatti, kaada kermaviili ja juustoraaste ja paloittele lopuksi päälle feta. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia