Olen napannut tämän ohjeen Me Naiset-lehdestä joskus aikoja sitten. Nyt tein muokkaillen (laitoin eri suklaalaatuja ja lisäsin suklaan määrää) Maistoin pienen palan, jos saisin syödä rajoituksetta, olisi varmaan puoli kakkua hävinnyt. Suklaan ja suolapähkinän liitto on nam, ja sitten tahmeaa kakkupohjaa sattumilla....teen varmasti toistekin.




150 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
6 dumle-karamellia
6 palaa valkosuklaata (tai vain 12 palaa dumlea)

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
150 g Fazer Marianne suklaata (tai maitosuklaata)
2 dl suolapähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita irtopohjan vuoalle leivinpaperi ja voitele reunat. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja kaakoajauhe. Lisää munaseokseen sihdaten jauhoja ja vuorotelleen sula voi. Kääntele sekaisin, älä vatkaa. Kaada vuokaan. Paloittele karamellit ja valkosuklaa ja painele palat taikinaan. Paista 10-12 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä kunnolla ja irrota vuoasta.

Sulata suklaat eri kulhoissa ja anna hetken jäähtyä. Kaada pähkinät leikkuulaudalle ja rouhi hieman. Kaada pähkinät kakun päälle, ja sitten tumma suklaa, lopuksi Mariannesuklaa (tai maitosuklaa). Anna jäähtyä kylmässä. (Koristelin valkosuklaakuorrutteella, ei onnistunut kovin hyvin)

Tähän kakkuun palaan sitten uudestaan kun saan sitä myös reilusti mättää suuhun. Kylkeen sopisi oikein hyvin vaniljajätski :)