Satay-kastiketta on pitänyt tehdä pitkään! Kilon pussi maapähkinöitä on pyörinyt keittiössä varmaan vuoden päivät, ja päivämäärän lähestyessä vihdoin sain aikaiseksi upottaa pähkinöitä johonkin (enää n. 800 g jäljellä....:)

Satay-kastike-ohjeita on varmaan satoja erilaisia, en muista mistä olen tämän napannut. Täm versio on mieto ja hyvin lapsiperheeseen sopiva. Meillä lapsey eivät kaihda mausteita, mutta kovin tulisia mausteita en ole käyttänyt. Kastike oli muuten pelkältään maistettuna ihan hirveän makuista, mutta grillatun kanan pinnalla tosi hyvää.

1 dl maapähkinöitä
2 rkl sokeria
3 rkl soijaa
2 rkl öljyä
0,5 dl kookosmaitoa
1 rkl riisiviinietikkaa (käytin valkoviinietikkaa)
2 tl suolaa

n. 600 g kanaa tai kalkkunaa
puisia varrastikkuja

Laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi. Leikkaa kanat sopivan kokoisiksi paloiksi ja pujota vartaisiin. Kaada päälle satay-kastike ja pyörittele niin että kaikki lihat peittyvät. Anna maustua tunnin verran ja grillaa kypsäksi ja kypsennä uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.