Otin ohjeen Sara La Fountainin kirjasta, mutta puolitin määrät ja muuttelin hieman. Täyte on tosi makeaa, joten kermaan kannattaa lisätä sokeria varovasti. Keksipohjaa piti alkuperäisessä ohjeessa paistaa 20 minuuttia, mutta tälle puolikkaalle pohjalle riittää kyllä 5 -10 minuuttia. Raikkaan makuinen kakku, kannattaa kokeilla!

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
Loraus maitoa
(TAI 2,25 dl kondensoitua maitoa + 0,5 dl kookosmaitoa, itse en viitsinyt avata kookosmaito purkkia pienen määrän vuoksi :)
4 munan keltuaista
puolikkaan sitruunan mehu
puolikkaan limetin mehu

Päälle:
2 dl kermaa
0,5 rkl sokeria
2 rkl tuorejuustoa (tai mascarponea)
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan limetin kuori raastettuna

mangoviipaleita (käytin säilykettä, tuore olisi parempi), kiiviä, vadelmia (tai tuoreita mansikoita)
(tein kiilteen hedelmien päälle)

Laita 22 cm vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit, sulata voi ja sekota keskenään. Painele keksimurut vuoan pohjalle ja reunoille ja paista 200 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes saa vähän väriä. Ota pohja jäähtymään ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Paista 150 asteessa 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja siirrä hetkeksi jääkaappiin. Vatkaa kerma, sekoita siihen tuorejuusto ja muut aineet, levitä kakun päälle. Koristele hedelmillä ja marjoilla. Voit tehdä niiden päälle kiilteen.

Ohjeessa oli alunperin mascarponea, mutta käytin tuorejuustoa kun sitä sattui olemaan kaapissa. Mielestäni voisi hyvin myös käyttää maitorahkaa (vaatii enemmän makeutusta). Itse kaipasin kermaan jämäkkyyttä, koska leikatessa leviää. Ensi kerralla lisään ehkä kermaan yhden liivatteen.



Ei kovin kaunis kuva, mutta tässä näkee tuon kondensoidusta maidosta tehdyn täytteen rakenteen. Käytin kondensoitua maitoa ensimmäisen kerran ja tulen kokeilemaan jatkossakin leivonnassa, nyt kun sitä saa ihan Prismastakin.