Istuimme eilen ystävien kanssa iltaa. Söimme tätä pastasalaattia, fetasalaattia, lihapullia ja broiskupullia.

Salaatin ohje on Sara La Fountainin Passion for food-kirjasta, mutta mukaeltu tietenkin.

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa
Mustapippuria

200-250 g kuviopastaa keitettynä ja valutettuna
puoli rasiaa rucolaa (tai puoli nippua)
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
10 oliivia
150-200 g salamia
0,5 dl parmasan-lastuja
(6 aurikokuivattua tomaattia silputtuna)

Purista valkosipulinkynsi kulhoon ja lisää muut kastikkeen aineet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pasta. Pese kasvikset, viipaloi sipulit ja puolita tomaatit. Paloittele salami. Lisää muut aineet, sekoita ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.