Päätin kokeilla lihapulla-taikinaan Meiran marinadi-aineksia, joita onkin kerääntynyt kesän jäljiltä pussien pohjille. Jotenkin olen muutenkin kyllästynyt sipulikeittoaineksiin, vaikka sillä helposti makua saakin. Oikein hyvin sopivat nämä marinadimausteseokset myös lihapulliin.

500 g nauta-sikajauhelihaa
1 iso sipuli
1 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl korppujauhoja (tai ruiskorppujauhoja)
1 muna
1,5-2 rkl Meiran Italialaiset yrtit -marinadimaustetta
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa

6 dl ruokakermaa
1 lihaliemikuutio
reilu puolet tomaattipyretuubista
2 tl hunajaa tai siirappia
ripaus paprikajauhetta ja mustapippuria
(valkosipulia)

Laita kaurahiutaleet ja korppujauhot turpoamaan veteen. Anna turvota n. 15 minuuttia. Lisää muut murekkeen aineet ja sekoita nopeasti hyvin sekaisin taikinaksi. Pyörittele suurehkoja pullia öljytyin käsin ja laita pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna sekoitellen. Anna kiehua kasaan n. 15 minuuttia. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna vielä kiehahtaa muutama minuutti. Tarjoa pastan kanssa.