Itse en juuri valmistaikinoista perusta, mutta joskus pakko turvautua kun pitää tarjottavaa saada nopeasti. Hyvä piirakka tuli vähistä aineksista, eikä edes kauhean rasvaista.

400 g Kaura-murotaikinaa (Myllyn paras)
200 g Sunnuntai vanilja-tuorejuustotyyppistä valmistetta
125 g maitorahkaa
2-3 rkl sokeria
1 muna
200 g pakastevadelmia
mantelilastuja (voi jättää pois)

Voitele piirasvuoka kevyesti. Sulata taikina mikrossa sulatusteholla vähän aikaa kerrallaan. Painele sulanut taikina vuokaan. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen maitorahka, muna ja sokeri. Maista ja lisää sokeria jos tarvis. Lusikoi täyte pohjan päälle ja levitä keskelle vadelmat. (voit lisätä vadelmien sekaan 1 tl perunajauhoja, nämä vadelmat olivat sen verran kiinteitä että ei tarvinnut) Ripottele reunoille mantelilastuja. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.