En omista Runebergin torttuvuokaa, mutta onneksi tätä leivonnaista tehdä myös kakkuna. Perinteiset Runebergit kostutetaan punssilla, mutta voi kostuttaa hyvin myös mehulla, jolloin leivonnainen sopii lapsiperheenkin syötäväksi. Tämä ohje on ihan älyttömän helppo ja nopea tehdä. Ohje on Leivomme Anni Helenan kanssa-kirjasesta vuosien takaa, sovelsin vähän ohjetta helpommaksi.

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl mantelijauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl omenamehua

Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva sokerin kanssa ja lisää munat hyvin vatkaten. Lisää seokseen kuivat aineet vuorotellen omenamehun kanssa. Voitele irtopohjavuoka hyvin ja kaada seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla.

Päälle:
tomusokeria
vettä
vadelmamarmeladia

Kostutus:
Omenamehua tai vadelmamehua

Sekoita tomusokerista ja tipasta vettä jäykähkö tomusokerikuorrutus ja koristele kakku kuorrutuksella ja marmeladilla. Voit myös kostuttaa kakkua ennen koristelua. Säilytä kakku kylmässä jolloin se säilyttää mehevyytensä.