Joulu on vierähtänyt syödessä ja levätessä, kamerakin on saanut ollut rauhassa. En tehnyt Jouluna perinteisiä lanttulaatikoita kummempia juttuja ja leivonnaisetkin olivat vanhoja tuttuja.

Tämä pitsa on siis Joulun jälkeinen "tuhotaan kinkkua" pitsa :)

Pohja:
2,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
reilu loraus oliiviöljyä
4 dl vehnäjauhoja
(useimmiten korvaan osan jauhoista kauraleseillä tai hiutaleilla)

Täyte:
valmista tomaattikastiketta
(tai puolet tom.pyrettä ja puolet ketsuppia, mausteeksi suolaa, sokeria, mustapippuria, oreganoa ja basilikaa)
Joulukinkkua pieneksi silputtuna
kuivattuja suppilovahveroita (liota vedessä puolisen tuntia ennen käyttöä)
Kirsikkatomaatteja
Jouluisia juuston jämiä, tässä emmentaloa, edamia, kermajuustoa ja aurajuustoa

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi ja vatkaa sekaan osa jauhoista (joissa hiiva), lisää suola ja öljy. Vaivaa käsin sekaan loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi. Kohota lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi. Kaulitse kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellin muotoiseksi neliskanttiseksi levyksi. Levitä päälle täytteet ja paista 225-250 asteessa 12-14 minuuttia. Ripottele päälle oreganoa.