Tämä mustikkapalojen ohje on myös Amerikan herkut-kirjasta. Tarjoilimme näitä tytön synttäreillä sunnuntaina. Hyviä olivat, mutta olisin sitruunaista täytettä kaivannut enemmän. Ensi kerralla laitan täytettä 1,5-2 kertaisen määrän.

Pohja:
200 g voita
1, 5 dl tomusokeria
4,5 dl vehnäjauhoja

Sitruunatäyte:
4 munaa
3 dl sokeria
0,75 dl vastapuristettua sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunan kuorta
(tarvitset kaksi sitruunaa)
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

3 dl pakastemustikoita
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja

tomusokeria päälle

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele neliskulmainen paistovuoka (lasagnevuoka oli hyvä), kooltaan 23 X 33 cm. Vaahdota pohjan voi ja sokeri ja lisää jauhot. Painele taikina vuokaan pohjalle ja reunoille ja paista 15-20 minuuttia kunnes on kullankeltainen.

Vatkaa sitruunatäytteen aineet keskenään suuressa kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Sekoita mustikat, perunajauhot ja vehnäjauhot ja levitä pohjalle. Lisää täyte ja paista 30 minuuttia. Kannattaa lisätä jossain vaiheessa leivinpaperi, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä kokonaan, leikkaa paloiksi ja koristele tomusokerilla.