Sain myös oman sokeripakettini postissa, reilun kaupan ihanista tummista sokereista intoutuneena päätin heti leipoa pullaa. Näissä on täytteenä voita, kanelia, ruokokidesokeria ja mantelijauhetta.

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
50 g voita
2-3 rkl Dansukker reilun kaupan ruokokidesokeria
2-3 rkl Pirkan mantelijauhetta
kanelia

voiteluun: 1 muna

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita hiiva osaan jauhoja. Vatkaa maidon sekaan muna, suola, sokerit, kardemumma ja osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen rasva ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Pullataikina on paras pehmoisena. Joissain ohjeissa laitetaan jauhoja reilummalla kädellä, itse tykkään että parhaat pullat tulee aavistuksen löysemmästä taikinasta. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaulitse kohonnut taikina pöydällä levyksi. Levitä päälle pehmeä voi, mantelijauhe, sokeri ja kaneli. Rullaa taikinalevy rullalle ja leikkaa vinottain paloja. Paina sormilla palat keskeltä puusteiksi. Kohota pullat lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia koosta riippuen.